Sunday, July 19, 2009

isu terrorism yang sebenarnya....

rupa-rupanya bom hotel sana, bom hotel sini, bukan angkara terrorist...
sebenarnya orang-orang US sendiri yang buat..

diorang nak mengawal Selat Melaka kita, nak letakkan askar2 dia kat situ,
tapi
orang-orang Malaysia & Indonesia tak beri

so,
diorang hantar orang-orang dia untuk buat kerja-kerja camni di Indon dan akan datang di Malaysia nanti..
bila dah meletup kat sini
ada alasan diorang nak mencampuri isu keselamatan kita di Malaysia

sebab
terrorism ialah masalah global
perlukan kepakaran CIA mereka....




ish...ish...ish...

pandai betul
Brian Gomez
buat cerita kelakar dalam novelnya... Devil's Place

Dah habis dah saya baca novel ni
baru je tadi menghabiskan...
nak mencari buku baru pula nak baca.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. dalia setuju...tu mmg plan diorg....

    ReplyDelete
  2. dearest friends:

    ---->dalia: ni cetusan idea pengarang novel je... tak taula betul ke tak

    ---->LOL: buku cerita je LOL.. tak taula

    ReplyDelete
  3. tapi memang betul banyak dah bukti..contohnya kes Pilihanraya Presiden iran..sapa dalang di sebalik bantahan calon yang kalah???

    ReplyDelete
  4. rajin baca buku cikgu....

    ReplyDelete
  5. macam tu ek...

    tapi yg serang WTC tu memang sah-sah diorg sendiri yg buat kan. bukti memang kukuh sgt2... kalau rakyat negara sendiri pun diorg boleh korbankan, apa sgtlah rakyat2 kat negara lain... agak2 yg kat indon baru2 ni memang kerja depa...

    ada pulak idea pengarang nak buat cerita macm tu ya... hmmm mcm memang ada sangkut paut je..

    ReplyDelete
  6. cgu
    saya ada baca beberapa buah buku dalam isu berkaitan.
    rasanya ini bukan ruang terbaik untuk saya sembang2kb tajuk yg amat2 sensitif ni..N3 yang menarik.

    yang pasti.

    itulah ancaman terbesar kita.

    ReplyDelete
  7. --->imanshah: isy.. jauh sampai ke iran kita ya.. selat melaka pun tak habis nak seberang lagi

    --->M.K : clearly...

    --->k.pah: nama pun cikgu kan..kpah

    --->chimera:tidak berkait dengan yang hidup atau mati.. tapi best buku ni sebab senarionya ialah di malaysia

    --->mr jinggo:ancaman memang banyak..dan pelbagai variasi nya..

    ReplyDelete
  8. bagus buku tu cikgu..

    maka jadilah org2 US tu lagi sadis dari terrorist..

    harap2 marriot kat mesia tak terancam..

    tetiap tahun company dinner kat situ.. huhu!

    ReplyDelete
  9. Betul ke kak?? Emmm.. Pemimpin kita kena buat sesuatu ni.

    ReplyDelete
  10. tak berani nak gi Jakarta...nasib baik tak ade booking! kalau ada , aku batal kan!!!

    ReplyDelete
  11. salam cikgu
    biasala tu cikgu macam sejarah kita jugakla..macammana british masuk campur tangan ke tanah Melayu.Semuanya gara2 nak jaga keselamatan kononnya tapi last2 tanah tergadai

    ReplyDelete
  12. salam cikgu
    biasala tu cikgu macam sejarah kita jugakla..macammana british masuk campur tangan ke tanah Melayu.Semuanya gara2 nak jaga keselamatan kononnya tapi last2 tanah tergadai

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. salam ziarah.. itulah yang saya takut kalau jadi kat sini, mmacamana nak lari tak boleh jalan.

    ReplyDelete
  15. Betul tu teacher, zai setuju..
    merekalah laknatullah..antara Dajjal terbesar yg merosakkan umat islam dan mencipta kemusnahan dan melabelkan islam sbg pengganas krn sebenarnya merekalah pengganas..bencinya aku...

    ReplyDelete
  16. Begitulah caranya mereka untuk menghalang kebangkitan Islam...

    ReplyDelete
  17. Bukan saja selat melaka jadi idaman mereka bahkan selatan thailand, afghanistan semua yg ada kepentingan untuk mereka. Nak ambik kat mana bom-bom jangka yg hebat-hebat ni kalau setakat org Indon, thailand bahkan malaysia. Setakat bom C4 bolehla...

    ReplyDelete
  18. Kreatif btul pmikiran ...

    saya tak tau samaada ini hanyalah satu pemikiran yg kreatif atau ada propaganda dari penerbitan buku tersebut......

    ReplyDelete
  19. Hehhh ... gitu ehhh? Pandai2 jer ... Tolongler jangan sampai perang meletus kat negara kita. Tak sanggupppp!!!

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi meninggalkan teguran membina, moga Allah sentiasa merahmati kita semua.