Friday, July 17, 2009

tak pernah ku buat kerja camni....

Menyiapkan tugasan dari budak Echam ni..

Tak pernah di tag dan tak tahu kenapa tag menge-tag ni... Panjang lah pulak assignment ni...

Tapi buat jugaklah... hajat orang kan, tak baik tak memenuhi hajat tetamu


Dengar ni encik Echam ooi...

1. Bekas kekasih saya adalah :
> Datuk Seri Najib Tun Razak... tapi kalau tanya dia mesti tak ngaku, memang dasar lelaki.. hahaha

2. Saya sedang mendengar :
> bunyi LRT belakang rumah... merdu sungguh weii

3. Mungkin saya patut :
> Buat plastic surgeri kat hidung saya... teringin sangat hidung mancung

4. Saya suka :
> duduk berlunjur... bersila n bersimpuh tua2 ni sakit lutut la echam

5. Sahabat-sahabat baik saya :
> yang dah rabun-rabun macam saya

6. Saya tak faham :
>kenapa...kami orang pompuan ni tak pernah cukup baju .. time nak gi kerja, jenuh nak pilih baju, bosan tengok baju sendiri dalam almari...

7. Saya kehilangan :
> pen hitam kat sekolah tadi... mesti ada yang buat-buat lupa pulangkan balik.

8. Ramai yang kata :
> saya patut ganti Tan Sri Muhyiddin Yassin... sebab idea saya bernas, saya no hal nya, tapi masalahnya, sanggup ke dia letak jawatan utk saya...

9. Makna nama saya :
> nak dalam bahasa apa..

kalau ikut bahasa sanskrit ... yang paling comel


kalau dalam bahasa urdu ... yang sentiasa comel


kalau dalam bahasa melayu... tak tau... tapi saya rasa yang terlebih comel la kut

10. Cinta itu adalah :
> tidur ,.... mimpi sendiri2


>makan,.... dia bayarkan

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
> mengorek hidungnya dalam kereta... ee tak malu

12. Saya akan cuba :
> tak mengata orang ... ya Allah , kuatkanlah iman ku


13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
> menjemukan...


14. Telefon bimbit saya :
> dihadiahkan oleh suami saya... tak ada kena mengena dengan orang lain


15. Bila saya terjaga dari tidur :
>seperti mana orang-orang beriman yang lain....hehe.....gi mandi lah

16. Saya paling meluat bila :
> tengok anak murid berkepit naik motor.

17. Pesta/Parti adalah :
> tupperware yang hendak dijual


18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
> jerry and tom cat


19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
>sekarang... sebab tak payah pikir nak memikat orang dah

20. Hari ini :
> bukan hari semalam dan tidak juga hari esok...

21. Malam ini saya akan :
> tidur lambat ...sebab esok tak kerja

22. Esok saya akan :
> cuti ...wei... bestnya

23. Saya betul-betul inginkan :
> hidung yang mancung....

24. Ketika saya lihat wajah saya di cermin pagi ini...
> kenapa hidung saya tak mancung-mancung?...ha?


25. Pusat Membeli belah atau arked permainan :
> k4 wangsa maju kl

26. Makanan barat atau Jepun :
> jemput chop and tempe sushi

27. Bilik yang terang atau gelap :
> amende punya soalan ni?.. kalau nak tidur bilik gelap la

28. Makanan Segera adalah :
> gi kedai mamak... memang segera


29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
> ey... gaji kita bulan ni, bila nak masuk ha?



30. Siapa yang anda mahu TAG?


> Bekas kekasih saya... Datuk Seri Najib Tun Razak
Pegawai Kerajaan yang akan saya ganti Tan Sri Muhyidin
dan orang-orang yang setaraf dengan mereka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. Kak,
    Nak gelak dululah. Muahahhahahah....
    Perghhhh.. memang bestlah jawapan akak. Ni komen saya untuk jawapan yang best.

    1) Cheh.. PM kunun... Uwekkkk
    3) Apa kata akak guna pengepit baju yang digantung kat siling. Tak payah sugeri2.
    4) akak kena banyak minum susu Anlene
    5) Nak gelak je... hahhahaha
    6)Yang tu masalah org pempuan. Baju dah banyak gile tapi buleh cakap baju dah takde. Tak paham... tak paham...
    8) Cheh lagi sekali... Tapi nnt jap lagi saya email kat dia hasrat akak tu.
    9) Nak gelak jugak. Pendek kata semua nyer comel.. hehhehe
    19) Jawapan tu unik. Boleh digunapakai. Kreatif.
    26) Teknik hybrid ke apa makanan tu....

    Buleh bagi A++. Jawapan kreatif. Muhyidin Yassin pun belom tentu boleh bagi jawapan camtu....

    ReplyDelete
  2. Wahahhaa..
    kang 'ketahuan' oleh Pakcik Najib, blockin plak blog kiter..
    Haha...

    Lawak seh sesi mejawab tag yg nie..

    xnak tag sesaper ker..?
    ngeeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. salam
    wah boleh tahan jugak cikgu buat kelaka yek hehe
    saya rasa cikgu patut jadi TPM sebab cikgu kan ada pengalaman dalam dunia pendidikan.Mungkin nak tukar sains dan matematik dalam bahasa jawa ke hihi

    ReplyDelete
  4. salam singgah...
    gelak-gelak dulu tengok jawapan....
    tapi kalau dah ganti mahyiddin yassin, saya boleh jadi timb nya... saya pun banyak pengalaman jugak..kih..kih..

    ReplyDelete
  5. dearest friends:
    kalau nak join gelak masuk dalam kelas saya... ya

    ---->echam: tq ya syeikh... A++. nak tunjuk kat ank murid. sijil xde? alang-alang bercinta biar ngan PM kan.. ampun ya Rosmah!

    ---->LOL:xyah lah nak tag sesapa.. menggigil nak jawab ni. LOL pun akak tengok banyak hutang tag orang kan... bayar hutang tu LOL

    --->zharif: tula pasal... bahasa jawa memang dah sah dah... bukan setakat mengajar je... kena jadikan bahasa kebangsaan

    ReplyDelete
  6. cikgu math : tula..bebudak ni ingat orang tua2 tak pandai kut buat lawak.. jenuh jugak perah otak.o...ya.selamat datang

    ReplyDelete
  7. jawapan yang mantap..hehehe

    ReplyDelete
  8. Dear klcitizen,

    Hehehehe.....

    ReplyDelete
  9. Salam...mesti rosmah jeles tu kak, bahaya

    ReplyDelete
  10. hehehe... mesti najib tu bangga kalau baca ni pasal ada org minat kat dia..hehe..

    ReplyDelete
  11. kahkahkah! :D
    lwk gile akak neh ;))
    tringin nk observe class akak :)

    ReplyDelete
  12. hahaha..tak sangka cikgu ni kelakar gak yer..hehehe, don't worry tak lama lagi hidung mancunglah tu..kalau nak cepat mancung senang jer suruh lebah sengat banyak2..mgkin tak tinggi tapi mengembang dan tinggi..oklah tu..

    ReplyDelete
  13. Keh keh kehhh ... thanks for the early morning laugh! Memang kelako ...

    ReplyDelete
  14. Wakakaka

    Thumbs up!! Bravo...bravo...

    akak brani guna nama sebenar dorang tanpa berselindung di balik nama samaran..

    Aku suka...

    aku suka...

    Lain kali buat yg lebih daring lagik eh...

    ReplyDelete
  15. salam..

    suka yg jawapan tag nombor satu tuhh.. adoiyaii.. series arr.. gelak tercipta..

    dasar lelaki, kanss.. :)

    niway, thanks yerr sudi jadikk follower sentap..

    ReplyDelete
  16. Hutang?
    hehe..
    akan dilangsaikan.
    ngeee...

    ReplyDelete
  17. Ada tak cikgu yang interview sampai 3 kali tapi tak lepas jugak nak jadi cikgu?

    ReplyDelete
  18. dearest friends:
    --->tirana: makin tua makin mantap ...kan

    --->ina: =)

    --->mr razak: patutnya saya yang jeles.. kalau tidak yang berdiri sebelah datuk seri najib tu .. datin seri normah bukan rosmah... hehehe

    ReplyDelete
  19. ---> M.K: kalau tak larat pi berehat dulu

    --->chimera: dah tak minat dah.. dah putus...

    --->ainee: aii.. nak masuk observe ke?

    --->zai: dah tak dapat diselamatkan lagi dah..

    ReplyDelete
  20. --->precious:sekalisekala keluarkan bakat yang terpendam tu kan

    --->yann: aku pun suka gak...

    --=>nita: most welcome

    --->LOL: bayarla angsur2

    --->Fdaus:ntahla...ya, sbb saya tak pernah jadi interviewer..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi meninggalkan teguran membina, moga Allah sentiasa merahmati kita semua.