Tuesday, September 21, 2010

memadam

Sedih jugak... 

Tempias serangan malware yang melanda kebanyakan blog yang menggunakan innity itu rupanya terkena juga ke blog saya. Tapi tidaklah secara terus begitu, tetapi tempias dari link yang dipasang dalam bloglist saya.... Terutama link dari kengkawan yang memasang innity atau mangga ads di blog masing-masing.

Yang memasang innity atau mangga ads ni biasanya blog-blog terkenal  yang punya pengunjung beratus atau ribuan..

Jadinya, saya memadam buat sementara waktu bloglist saya tersebut. Jangan terasa hati ya, kerana tidak ada tujuan mencuit hati sesiapa di sini...

*Browser safari yang saya gunakan meragam pula, jadi menggunakan browser google chrome pula. saya syak angkara malware tersebut...

*harith sedang menjawab kertas BM sekarang... ya Allah berilah ilham padanya untuk menjawab dengan betul dan tepat...

~cikgunormah@klcitizen~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 comments:

  1. SALAM,
    ELOK TU UNTUK MENGELAKKAN MASALAH YANG LEBIH BESAR. TAPI JANGAN LUPA MASUKKAN BALIK LF SUDAHLAH !

    ReplyDelete
  2. @luahfikiran

    insyaAllah...

    tengah incubation period dulu

    ReplyDelete
  3. Salam Normah.

    Kak juga alami masalah yang sama semalam bila guna google chrome..

    Dipercayai daripada yang memasang innity atau mangga ads ..

    Belum delete lagi.. harap-harap tak ada masalah lagi.

    Semoga Harith dapat menjawab dengan baik dan berjaya dengan cemerlang. InsyaAllah

    ReplyDelete
  4. Tak apa....cerai talak 1 je untuk keselamatan. Nanti dah okey rujuk balik....



    Jangan cerai talak 4, susah nak cari Cina Buta nanti.

    ReplyDelete
  5. Salam...

    Blog saya pun mengalami masalah yang sama, cuma saya tak sempat nak detect blog followers yang punya innity atau mangga ads..

    Moga Harith berjaya..

    ReplyDelete
  6. kalau itu yg terbaik, kak... ape salahnye

    semoga harith dapat 5A... amiinnnnn

    ReplyDelete
  7. aik mangga ads pun kena?kena remove lah ads aku tu buat sementara waktu..

    ReplyDelete
  8. Malware ni sejenis apa yer..cacing ke..bunyi pun dekat macam tupperware..

    ReplyDelete
  9. salam,

    kebanyakan blog ada,tapi bila dah buang link ok,tapi kadang2 ada lagi...bila kita klik semula kat link tu...

    ReplyDelete
  10. @ckLah@xiiinam

    cina buta memang susah nak cari kan...

    ReplyDelete
  11. @relevan

    ntahla relevan..
    saya pun tak tahu

    ReplyDelete
  12. uish...sgt bahaya itu..syukurlah saya takde kena lg

    ReplyDelete
  13. ckLah..talak 4?hehe


    saya tak delete² lagi..risau gak ni

    ReplyDelete
  14. ni yg menakutkan saya... terkejut juga bila melihatnya.\\

    moga anak puan berjaya insyaallah

    ReplyDelete
  15. @iqbalsyarie

    yang ada bloglist ramai2 tu yang payah jugak

    ReplyDelete
  16. @n@m@n

    takdelah talak 4 tu...
    berpisah sementara je

    ReplyDelete
  17. @abu muaz

    ameen untuk anak saya

    memang menakutkan bab ni

    ReplyDelete
  18. hurm bagus lah dah buang..nanti ok pasang balik kan...
    rekod2...

    ReplyDelete
  19. ramai yg kena malware minggu ni

    p/s:good luck untuk harith semoga ia menjawab peperiksaan dengan baik

    ReplyDelete
  20. untuk Harith ..selamat berjuang dan berjaya dengan cemerlangnya

    ReplyDelete
  21. salam..

    semoga anakanda cikgu normah berjaya dgn cemerlang..amin..

    ReplyDelete
  22. Salam.. dugaan semua tu. Tahniah sebab punyai blog yg menarik dan ramai peminat.

    ReplyDelete
  23. Rasanya semua orang faham kot.
    Kalau terlalu lama sesuatu blog tu di serang malware, ranking pun jatuh nanti tu.

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi meninggalkan teguran membina, moga Allah sentiasa merahmati kita semua.