Wednesday, May 26, 2010

dek sebab lembu bantal letak tepi

Cuba hendak melangsaikan hutang sedikit demi sedikit. Bab hutang ini, selagi tidak selesai , sentiasa rasa bersalah dalam hati, kan.

Ini bukan hutang duit, tetapi hutang tag. Paling banyak saya berhutang adalah dengan isza. 3 jumlah kesemuanya, jadi saya selesaikan yang ini lah dulu ya.

Ni tag yang pertama. Tag lembu yang saya rasa dah banyak berkeliaran dalam blog di Malaysia ni.



ni dia lembu tu. terima kasih isza.

  • Bagi balik wasiat ini kepada 7 orang yang paling aktif atau 7 orang yang paling tak aktif
Saya tahu ramai yang sudah dapat wasiat ini, saya antara yang paling lambat lah menjawab ni rasanya. Tapi tak apalah saya beri juga wasiat ini kepada yang berkenaan:

  • Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat
kena tau yang menerima tu, wasiat ini dari orang kaya kg sepening lalat
  • Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tengok tv
baring, fokus betul-betul, tidur... (selalu tertidur sambil tengok tv ni..)
  • Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
katak goreng, masak lemak cicak, rendang lipas....

ha... terbeliak biji mata sorang-sorang... mana ada, tak de benda-benda pelik yang saya makan.
  • Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat Facebook
tak ada sapa nak kawan ngan saya kat facebook...sob!sob! kesian kat saya kan.... napalah orang tak nak add saya??

sebab, saya tak ada akaun facebook!
  • Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
jumpa kat you tube...
hah! zaman tu dah ada you tube ke?? tahun 1992...

tak delah, masa tu join usrah-usrah ni. mak ngan bapak usrah rekomenkan.

  • Pesanan Penaja:
lembu ni tampal elok-elok. kalau dah cukup umur, kerat, buat masak sup lembu ya.



Aduiiiih... berpeluh gak menjawab. Ingatkan nak jawab lagi 2... tak larat lah pulak. sambungan lain kali lah isza. Ngantuknya mata ni, dek sebab lembu seekor ni, sanggup letak tepi bantal. Nak power nap jap.


~cikgunormah@klcitizen~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. terima kasih sebab sanggup susah payah.. takpe.. lepas ni cikgu boleh gi tidur.. :)

    terkejut tengok menu tu tadi.. biar betik? hehehe..

    lembu kena jaga baik2.. xleh sembelih tau :)

    ReplyDelete
  2. TQ... bila agaknye boleh buat korban. Tahun ni kena siap budget awal2.. nak beli rempah sup banyak2.

    ReplyDelete
  3. Salam...

    sop sop sop saya pun takder akaun FB

    ReplyDelete
  4. Kalu dapat wasiat lembu ni masa tahun 1992 tu lagi best, leh buat masak untuk kenduri sendiri.. hehehehehe

    ReplyDelete
  5. katak goreng???biar betul..adakah ia realiti atau fantasi

    ReplyDelete
  6. lembu ni boleh disembelih tak. buat kenduri banyak daging ni....

    ReplyDelete
  7. @cikgumuni
    muni, jawab tau, jangan tak jawab

    ReplyDelete
  8. he he he - blog sy ada sofware 'anti tag'

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi meninggalkan teguran membina, moga Allah sentiasa merahmati kita semua.