Thursday, June 10, 2010

Piala Dunia pada kacamata saya.

Setelah berjalan-jalan sambil berlenggang di alam maya (yalah... nak menunggu setiap blog yang dilawati loading, lambat sungguh.... rasa macam nak menangis menunggu), barulah saya yang buta Piala Dunia ini mendapat gambaran serba sikit tentang acara yang ditunggu oleh ramai orang ni... kecuali sayalah.

Apa yang saya si buta Piala Dunia  2010 ini dapat info dari  Yus:

1. Pembukaan pada 11 Jun ini di Johannesburg. (Kenapa diorang buat kat sini negara Afrika ni ya?pelikla pulak saya rasa.)

2. Ada 8 kumpulan, dan setiap kumpulan ada 4 negara. Jadi ada 32 negara lah ya.

3. Ada negara bernama Côte d'Ivoire?? (pelik lagi...kat manalah ni ya. kena tanya pakcik google nanti)


Saya kira bila Piala Dunia ini bermula, ada beberapa perkara yang akan dapat kita lihat:

1. Langganan Astro akan bertambah. Untunglah pihak Astro...
2. Kedai mamak akan letak lebih kerusi meja di laluan pejalan kaki
3. Pemuda-pemuda akan berkelakuan macam zombie di siang hari...... mata merah menahan mengantuk.
4. Bil elektrik bulan ini akan  naik mendadak...

apa pun, utamakan yang lebih utama.....


~cikgunormah@klcitizen~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. Internet memang slow cekgu, ni nak bukak pun lebih 5 menet.

    WC?.....sy ala kador jer......x seghairah zaman sekolah2 dulu.......sbb cikgu2 sy dulu sumer geng kaki bola........

    ReplyDelete
  2. musim cuti sekolah bolehla pulun tengok..hehe

    tapi banyak game yang main waktu awal malam waktu Malaysia..

    jadi tak payah jadi zombie sangat ;)

    ReplyDelete
  3. Côte d'Ivoire tue nama kedua bg Ivory Coast, cikgu..mcm belanda ada holland & netherlands...dibuat di negara afrika coz dh giliran benua itu..pelanggan astro takkan bertambah coz TV1 pun ada siaran langsung...
    p/s: kerana piala dunialah kita kenal negara tue..ingat dulu Togo pernah masuk world cup 2006..sblm nie, kita tak pernah dgr nama negara tue pun

    ReplyDelete
  4. jeng2..

    kali ni africa selatan jadi hos sebab dia menang melobi dulu..

    32 negara tu bila la malaysia nak tersenarai ni..

    cote d ivoire tu sebenarnya ivory coast..

    jangan risaulah cikgu..
    tak jadi zombie pun sebab bukanlah semua perlawanan yg ditonton..

    yang team faveret aje..

    kalau nk jimat bil api, tengok aje kat kedai mamak hehe

    ReplyDelete
  5. @zaren

    mesti ada cara nak menang melobi ni...
    oo... tengok team feveret je ya?
    saya ingat kena tengok semua

    tengok kat kedai mamak tu memang bagus sekali...

    ReplyDelete
  6. @sahromnasrudin

    Togo ...? baru tau! hehehe...
    memang tak ikut langsung saya ni

    memang tv1 ada... tapi kalau tengok beyonce astro lagi sedap kut kan...

    ReplyDelete
  7. @n@m@n

    memang lah awal malam..
    tapi habisnya kul berapa ya?
    lepas tu mengeteh kejap di kedai mamak... berbincang dan membuat ulasan dalam kumpulan. kul berapa nak balik naman?

    tapi kalau tengok ngan darwisy.... boleh tdo cepat sikit kut...

    ReplyDelete
  8. @al-mankaraqi

    tu... rodong-rodong al-mankaraqi tu... relevan dan yang lain2... tak menengok bola ke?

    ReplyDelete
  9. Nasib baik kali ni menyaksikan dari NZ.. tak perlulah nak berjaga subuh2 hari klu ikut waktu Malaysia...

    Minat bola tapi nk berjaga tu yg leceh..

    ReplyDelete
  10. Salam...

    Saya kurang minat dengan bolasepak, selalunya tgk sekejab jer, pastu tv tgk saya..

    ReplyDelete
  11. Apa pun aku tetap sokong pasukan Itali... Forza Azzurri....

    ReplyDelete
  12. yg pasti lg sedap la puak yahudi ganyang org palestin.. tumpuan kt piala dunia .. pasti isu2 israel tengelam sikit kecuali yg memang pencinta kisah penderitaan palestin ..

    back tu psl bola ni ..
    ialah d katekan acare yg paling gemilang kt muke bumi ni ...

    utk DiL ..
    same la dgn saye .. sokongan saye kt italy ..

    memang peminat kuat made in italy ..
    Ferrari, Ducati, Valentino rossi dan yg pasti skuad azzuri ...

    blog saye mengiakan citarase italy saye ..

    ReplyDelete
  13. ambil tahu untuk pengetahuan jer.. saya suka tengok depan2 banding kat tv.. tapi kalau ada perlawanan saya malas pergi tgok takut over acting.. yang piala dunia ni jauh sangat nak pergi.. hehehe

    ReplyDelete
  14. Nama Negara Ivory Coast tu. Apa-apa pun start malam ni layan WC lah plak.....

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi meninggalkan teguran membina, moga Allah sentiasa merahmati kita semua.